O reţetă simplă pentru cele mai gustoase şi pufoase gogoşi de post

Chiar şi în perioada de post ne putem bucura de bucate dulci, iar gogoşile de post se prepară uşor, cu doar câteva ingredinte.

Prăjite în ulei sau la cuptor, gogoşile sunt un desert rapid şi delicios. Sunt moi, pufoase, ieftine şi uşor de făcut.

Ingrediente

500 g faină

250 ml apă calduţă

50 ml ulei

7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă

1/2 linguriţă sare

2-3 linguri zahăr

1 linguriţă extract de lămâie sau rom sau vanilia

Mod de preparare

“Într-un castron amestecăm toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul şi drojdia uscată. În cazul în care folosiţi drojdie proaspătă o dizolvaţi în apa călduţă. Turnăm treptat apa călduţă, încorporăm şi esenţa şi frământăm până obţinem un aluat omogen, uşor lipicios. Punem şi uleiul şi frământăm până aluatul nu se mai lipeşte de mâini.

Acoperim cu un prosop şi lăsăm la dospit până aluatul îşi dublează volumul. Aluatul se poate prepara şi la maşina de pâine sau în robotul de bucătărie. După ce aluatul a dospit suficient, îl scoatem pe masa unsă cu puţin ulei, îl frământăm să scoatem aerul, apoi îl întindem într-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupăm formele dorite şi mai lăsăm puţin pe masă, să crească.

Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părţi. Se scot pe un prosop absorbant, apoi, cât încă sunt fierbinţi, se tăvălesc prin zahăr pudră”, ne-a dezvăluit reţeta Maria Popa, o gospodină din Bihor.

 

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar